VOIMAUTTAVA PARISUHDE

Voimauttava Parisuhde 3op

Uutta: Silmien syttymistä ja lempeää katsetta parisuhteeseen – omatoimityöpajana yhdessä oman puolison kanssa! Näenkö sinut oikein?

VoimauttavaParisuhde

Oletko perusteet-koulutuksessa katsonut ihaillen vierestä, kun kurssikaverisi ovat tehneet pakahduttavia perheprojekteja puolisonsa kanssa? Tai ehkä sait jo silloin maistaa tätä upeaa prosessia omassa parisuhteessasi, mutta huomaat arjen kiireiden keskellä, että voisi jälleen olla herkistymisen aika: Näenkö sinut oikein?

Voimauttava parisuhde on omatoimityöpaja, joka tuo juuri teille kahdelle, teidän suhteeseenne, oman tasapuolisen ja sallivan ”virtuaali-Miinan”. Työpaja koostuu video-luennoista, joita voitte katsoa yhdessä tai erikseen, rauhassa tunnustellen. Prosessin elämänlanka ovat rakastavaa ja arvostavaa katsetta herättelevät voimauttavan valokuvan harjoitukset, jotka vievät yhteisen historian merkityksellisiin kuviin sekä niihin asioihin, joita    kumpikin puoliso haluaa vahvistaa ja löytää uudelleen. Kokonaisuuteen sisältyy whatsup-linja live-Miinalle, josta voi kysyä vinkkejä, palautetta ja tukea yhdessä tai erikseen, prosessin kaikkiin vaiheisiin. Kurssi sisältää myös option etä-tapaamiseen Miinan kanssa, jonka voi käyttää, olla käyttämättä tai tarvittessa täydentää lisätapaamisilla. Työpajaan ei sisälly ryhmää tai aikatauluja ja sen voi toteuttaa omalle parisuhteelle sopivassa rytmissä sekä teemoilla.

Työpajan idea on herkistää puolisoita näkemään paremmin toisiaan ja tuoreistaa keskinäistä tunneyhteyttä. Näkökulma työskentelyyn on hyvän vahvistamisessa, lohdullisuudessa, keskeneräisyyden hyväksymisessä sekä lempeän ja arvostavan katseen tietoisessa valitsemisessa. Työpajassa ei ruodita ongelmia tai pyritä muuttamaan tai kehittämään puolisoa johonkin suuntaan. Voimauttavan valokuvan menetelmä perheessä perustuu sille, että läheisetkin ihmiset ymmärtävät samojen, yhteiseen elämään liittyvien kuvien merkityksen ihan eri tavalla – eikä se ole kenenkään vika. Vaikka jokaiselle meistä oma tarve ymmärretyksi ja nähdyksi tulemiseen on oikeutettu ja oikea, toimii voimauttavan valokuvan menetelmässä paradoksi: kääntymällä katsomaan toista puhtaalta pöydältä, ilman omien tarpeitteni silmälaseja, saan nähdä toisessa jotain sellaista, joka ruokkii minuakin. Luovuttamalla ensin jotain toiselle voi itsekin saada enemmän, kuin mitä edes ajatteli tarvitsevansa.

Työpaja sisältää monipuolisia harjoituksia, joita voi menetelmän hengessä toteuttaa juuri omalla, persoonallisella tavalla. Kokonaisuudessa syvennytään lempeään, pelimuotoiseen dialogiin yhteisen elämäntarinan merkityksellisten kuvien äärellä, kuvataan uusia kuvia toista kuunnellen ja ennen kaikkea löydetään silmien syttymistä toisen persoonalle ja maailmalle, ihan tavallisen arjen keskellä. Idea ei ole kuvat, vaan tapa jolla katsomme itseämme ja toisiamme. Työpaja sopii kaikenlaisille ja eri elämän vaiheessa oleville pareille, jotka haluavat ymmärtää paremmin toistensa erilaisuutta ja löytää siltoja toistensa maailmoihin.

Omatoimityöpaja. Ei ryhmää, eikä kokoontumisia. Sisältää option (etä)tapaamiseen sekä whatsup-viestilinjaan Miina Savolaisen kanssa.

Kurssi-info ja tiedustelut:
Pirita Torvi 050-3414739
koulutukset@voimauttavavalokuva.fi
ILMOITTAUDU »

Tutustu myös:

Maailman ihanin nainen »

Voimauttava Omakuva 6op »

Voimauttava Sukupuu »

Isän Äidin–Rakastavan Katseen Kaipuu 5op »