MAAILMAN IHANIN NAINEN -KESÄTYÖPAJAT

Maailman ihanin nainen

Eri ikäisten naisten omakuva- ja elämäntarinatyöpaja kauneimassa Kainuussa! Valoisien kuvausretkikesäöiden hurmaa!

MaailmanIhaninNainen

Kesän 2021 fantastiset naisten kuvausretriitit Kainuussa! Nyt myös jatkotyöpaja jo osallistuneille.

Kainuun opiston upea kesäperinne on Maailman ihanin nainen – naisten elämäntarina – ja omakuvatyöpaja! Tämä fantastinen nelipäiväinen työpaja vie eri ikäiset ja eri lähtökohdista tulevat naiset lempeän katseen matkalle, jonka aikana etsitään hyvää tekevää yhteyttä omaan ydinminuuteen sekä rakastavaa katsetta omaa itseä kohtaan.

Työpajoissa kuvataan uusia kuvia Kainuun hienossa luonnossa, joille valoisa kesäyö tarjoaa unohtumattomat puitteet. Omakuvatyöskentelyn rinnalla kulkee omiin elämäntarinallisiin valokuviin liittyvä prosessi, jossa rakennetaan oman itsen rakastamisen ja hyväksymisen kasvutarinaa itselle merkityksellisistä, lohduttavista ja voimaa tuovista lapsuus-, nuoruus-, sekä aikuisen elämänhistorian kuvista. Työpaja on retriitti, jossa on mahdollista kuunnella omaa minuutta, vuorotella omaa hiljentymistä, ihanasta maalaisympäristöstä nauttimista sekä sosiaalista yhteyttä mahtavaan ja kannattelevaan ryhmään. Työpajan ohjaajana toimii voimauttavan valokuvan menetelmän kehittäjä, Miina Savolainen, joka luo vankalla kokemuksellaan ryhmään ainutlaatuisen emotionaalisen turvallisuuden ja innostuksen tilan.

Työpajaan voi tulla yksin, ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Osallistuminen ei edellytä mitään valokuvaustaitoja tai sitä, että kestäisi katsoa lainkaan itseään valokuvassa. Työpaja muuttaa omaa suhdetta valokuvaukseen ja sen merkityksiin – kuvia ei katsota pinnallisesti, ulkonäkökeskeisesti, vaan oman sisäisen kokemuksen kautta. Omakuvan hyväksyminen on itsen hyväksymisen vertauskuva. Kuvassa näen sen miten katson itseäni – tätä suhdetta työpaja muuttaa rakastavammaksi ja myötätuntoisemmaksi. Voin katsoa kuvassa näkyvää sisäistä kokemustani lohduttavasti, kannattelevasti, iloisena ja myötäylpeänä kuin se rakastava vanhempi, jota olisin lapsena kaivannut…

Koronaturvallisuus otetaan työpajassa huomioon kaikin mahdollisin tavoin alkaen välineiden käytöstä, opetuksen, kuvausretkitoteutusten ja majoituksen yksityiskohtiin. Työpajoissa toimitaan lisäksi pienryhmässä ja ollaan paljon ulkona. Kysy lisää käytännön järjestelyistä tarvittaessa!

Kainuun kesäklassikko esittäytyy ensi kesänä kolmen ryhmän voimin! Ensimmäistä kertaa Maailman ihanin nainen työpajojen historiassa luvassa on yleisön pyynnöstä myös jatkokurssi jo aiemmin työpajassa olleille! Yhytä rakkaat vanhat kurssikaverisi tai tule tutustumaan ihaniin uusiin ihmisiin! Ensikertalaisena voit tulla yksin tai vaikkapa tyttären, anopin, ystävän tai puolison kanssa. Työpaja on tarkoitettu eri ikäisille, aikuisille naisille! Nuorimmat osallistujat äidin kanssa ovat olleet noin kuusitoistavuotiaita. Kainuun mahtavat puitteet kesäöiden kuvausretkille jättävät ikimuistoisen kokemuksen!

Apusilminä toisillemme lempeän katseen opettelussa!

”Ensimmäinen yö Paltamon metsässä, minulle tuntemattoman ihmisen kanssa
ja minussa asui suunnaton suru. Taivaalta satoi vettä rämpiessämme
hämärässä metsässä päästäksemme koskelle.
Vaihdoin ulkoiluvaatteeni mekkoon ja kahlasin hyiseen veteen.
Parini katseli minua vastarannalta kameran linssin läpi
ja totesi jälkikäteen nähneensäjotain riisuttua ja
riipaisevan kaunista, kuin pienen lapsen.”

”Koskaan en aikaisemmin ole katsonut itseäni näin rakastavasti,
en ole etsinyt silmistä omaa katsetta. Nyt aloin nähdä kuvani ihan erilailla,
rakastavasti ja löysin ihanan tytön, joka ajan myöten elämän myrskyjen ja pyörteiden
jälkeen vielä se sama pieni tyttö kuin mustavalkoisissa kuvissa.
Löysin myös kuvia jotka kaipasivat hellyyttä ja lohdutusta.
Ja löysin kuvia, jotka olivat täynnä hellyyttä ja huolenpitoa.
Löysin ihan uuden kuvamaailman ja merkityksen kuville.”

Kesän 2022 työpaja-ajat julkaistaan viimeistään helmikkuussa 2022

Tiedustelut:
Koulutusassistentti Pirita Torvi
p. 050-341 4739
koulutukset@voimauttavavalokuva.fi

ILMOITTAUDU »
Sinikka Korhonen, Kainuun opisto
sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi
p. 044 2990 826

Tutustu myös:

Voimauttava Omakuva 6op »

Voimauttava Sukupuu »

Isän Äidin–Rakastavan Katseen Kaipuu 5op »

Voimauttava Parisuhde 3op »