VOIMAUTTAVA OMAKUVA

Voimauttava Omakuva 6op

Sukellus lapsuuden kuvien hellään katsomiseen – omaan aikuiseen persoonaan – kehoon ja mieleen!

VoimauttavaOmakuva

Vertaisryhmämuotoinen kurssi sinulle, joka haluat lisätä lempeää kehonkuvaa ja oman moniulotteisen persoonan ja kokemushistorian ymmärtämistä. Kyseessä on todellinen rakastavan ja lempeän katseen yhdessä oppimisen työpaja, jossa erilaisista taustoista tulevat ryhmäläiset toimivat toisilleen apusilminä uudenlaiseen katsomisen tapaan. Saat olla sellaisena, kuin olet, pienien tai isojen omakuvan katsomiseen liityvien haavojen kanssa, ikään tai sukupuoleen tai tarvitsevuuden asteeseen katsomatta!

  • Näkymättömyyden ja väärin nähdyksi tulemisen kokemuksista parantumiseen.
  • Itsetuntemuksen ja itsearvostuksen lisäämiseen.
  • Ankaran omakuvan tai kehonkuvan lempeyttämiseen.
  • Inspiroivaan henkilökohtaiseen identiteettityöhön, merkityksellisyyteen.
  • Sisäisen lapsen vaalimiseen ja ydinminuuden vahvistamiseen.
  • Läheisen ihmissuhteen ja keskinäisen rakkauden vahvistamiseen.
  • Ammatilliseen kasvuun ja voimauttavan työotteen vahvistamiseen.

Oman itsen hyväksyvässä katsomisessa emme aina tule valmiiksi. Keskeneräisyys ja sallivuus ovatkin tämän ryhmän perusta. Saat olla sellaisena, kuin olet, pienien tai isojen omakuvan katsomiseen liityvien haavojen kanssa, ikään tai sukupuoleen tai tarvitsevuuden asteeseen katsomatta! Työpajan lempeän katseen äitihahmona toimii ihana ja lämmin Miina, jolla on pitkän linjan kokemus rakkaudellisen katseen herättämisestä silloinkin, kun se tuntuu mahdottomalta…

Kaikille avoin työpaja sopii myös vaikuttavaksi täydennyskoulutukseksi, jos työskentelet esim. itsearvostuksen, itsetuntemuksen ja kehonkuvan teemojen parissa ja kaipaat hienovaraisia ja vaikuttavia työkaluja toisen ihmisen kanssakulkijana. Toisen kohtaamisen perusta on se, miten katson itseäni. Tämä vertaisryhmä antaa välineitä omaan työotteeseesi syvällisellä tavalla, sillä sen perustana on oma henkilökohtainen identiteettityöprosessi.

Ryhmään voi osallistua myös oman läheisen kanssa, jolloin työskentelyn kehyksenä on keskinäisen rakastavan katseen ja kuulluksi tulemisen vahvistaminen. Tulisitko puolisosi, ystäväsi, aikuisen tai aikuistuvan lapsesi tai oman vanhempasi kanssa? Kuka voisi olla tärkeämpi apusilmäpari arvokkaalle omalle prosessillesi, kuin juuri hän: elämäsi merkityksellinen ihminen?

Vajaan vuoden aikana kymmenen kertaa kokoontuvassa ryhmässä tutustutaan lukuisiin voimauttavan valokuvan menetelmän tapoihin lisätä itsemyötätuntoista katsetta omia erilaisia puolia kohtaan. Työpaja sisältää kaksi voimauttavaa parikuvausretkeä sekä vaikuttavan diakollaasityöpajan, jossa on mahdollisuus tehdä uusia korjaavia kuvia vaikkapa omista lapsuuskuvista. Maagista, liikuttavaa, korjaavaa… Saat paljon merkityksellisiä valokuvia itsestäsi ja rakastavaa yhteyttä kuvissa näkyviin erilaisiin puoliisi. Niihin, jotka ovat kadonneet, niihin, joille haluat antaa tilaa ja oikeutta, niihin, joita et vielä itsekään tunne. Tunteisiin ja ominaisuuksiin, jotka tekevät sinusta sinut – rakastettavan ja ainutlaatuisen.

Työpajatapaamiset ovat arkipäivisin Helsingin keskustassa, Siltasaaressa, ohjaaja Miina Savolaisen luona, intiimissä ja kodikkaassa hengessä. Työpajatapaamisten pituus vaihtelee kokopäivätapaamisista yön puolelle venähtäviin kuvausretkiin. Lempeän ja rakastavan katseen omaksumista tukee ryhmän yhteinen whatsup-ryhmä, jolla jaetaan työpajavälien tunnelmia, keskinäistä kannustusta sekä löytämisen iloa. Työpajaan osallistuaksesi et tarvitse kuvaustaitoja tai erityistä kameraa.

Lähijaksot:
1. Työpaja La-Su 20.-21.112021 Rakastavaa katsetta etsimässä
2. Työpaja La-Su 15.–16.1.2022 Korjaavat kuvat (Diakollaasipäivät)
3. Työpaja Su 13.2.2022 Rakastavat peilit
4. Työpaja La-Su 5.–6.3.2022 Ensimmäinen voimauttava kuvausretki
5. Työpaja La 26.3.2022 Kehoni on aarre
6. Työpaja La-Su 14.–15.5.2022 Toinen voimauttava kuvausretki
7. Työpaja La-Su 4.–5.6.2022 Rakastavan katseen kasvutarinani

Kurssi-info ja tiedustelut:
Pirita Torvi 050-3414739
koulutukset@voimauttavavalokuva.fi
ILMOITTAUDU »

 

Tutustu myös:

Maailman ihanin nainen »

Voimauttava Sukupuu »

Isän Äidin–Rakastavan Katseen Kaipuu 5op »

Voimauttava Parisuhde 3op »